Terra Brasil in 2014 op tournee - LatinMagazine

Ga naar de inhoud

Terra Brasil in 2014 op tournee
Een Swingende Afro-Braziliaanse dansshow


Er zijn weinig landen waar dans zo in het bloed zit als Brazilië. Afrikaanse invloeden gaven de Braziliaanse dans haar veelzijdigheid, ritmiek en binding met de natuur. The Dance Migration, een topgezelschap op het gebied van Afro-Braziliaanse dans, komt naar Nederland met een kleurrijke, swingende show. Een spetterende ode aan de diverse Braziliaanse dansstijlen waaronder Samba, Samba Reggae, Afro-Braziliaans, Capoeira en Carnaval. En… na de show in de zaal zal het gezelschap nog kort doorgaan in de foyer van het theater. Kortom, één groot feest.

The Dance Migration uit… Toronto, is het grootste Braziliaanse dansgezelschap en bestaat uit twintig zeer getrainde dansers in Braziliaanse dans. Oprichtster en artistic director Adrianna Yanuziello is van Braziliaanse komaf en heeft zich gespecialiseerd in Braziliaanse dans. Ze is verantwoordelijk voor de choreografie en produceert alle shows voor The Dance Migration. Yanuziello zet zich niet alleen in voor The Dance Migration Show, maar ook bij The Dance Migration School. Hier deelt zij haar ervaring door het geven van diverse danstrainingen en –workshops in binnen- en buitenland. Haar lessen zijn inspiratievol, gedetailleerd en geven iedere student de benodigde aandacht voor het verbeteren van hun techniek en hun niveau.

De groep The Dance Migration brengt alleen de beste kwaliteit van Latijns en Braziliaans entertainment. Alleen de top van de professionele dansers mogen meedoen.

Adrianna Yanuziello
Oprichtster en artistiek directeur Adrianna Yanuziello, is een veelzijdig en befaamd danseres, choreograaf en docente. Ze heeft zich gespecialiseerd in de hedendaagse Braziliaanse dans. In 2006 studeerde Yanuziello af aan de Ryerson University (Toronto, Canada). Na het afstuderen verhuisde zij naar Brazilië om zich daar intensief te trainen in de Afro-Brazliaanse dans en de ‘Silvestre technique’. The Dance Migration werd een jaar later opgericht na haar terugkomst uit Brazilië. De danseres begon met de productie van volledige theatervoorstellingen op locaties als Harbourfront Centre, Lula Lounge, Isabel Bader Theatre en The Fleck Dance Theatre. Ze blijft zichzelf ontwikkelen door terug te keren naar Brazilie en te trainen met Rosangela Silvestre van Silvestre Link, Nildihna Fonseca van Bale Folclorico da Bahia, samen met de beroemde Afro Bloco ILE AIYE en OLODUM. Tijdens haar verblijf in Brazilië trad ze ook op tijdens het Carnaval met de wereldberoemde band Olodum en Silvestre’s optreden in Theatro Vila Velha en in het beroemde Teatro SESC.

Adrianna Yanuziello deelt haar ervaring en probeert mensen te inspireren in haar lessen en workshops. Haar lessen zijn gedetailleerd, waardoor iedere student de aandacht krijgt die zij nodig hebben om hun techniek te verbeteren, te perfectioneren en hun dansskills naar een hoger niveau te tillen.

Pers quote's
“…Chills running up my spine…the performance was utterly fascinating…”- www.jazzreview.com
“…Great music, great dancers, costumes, live musicians, choreography, lighting and how seamless it all came together. The flow was a smooth and as pin point accurate as any show I have ever witnessed…” - www.jazzreview.com

Info: www.wereldtheater.com

Terug naar de inhoud