Gloria & Emilio Estefan presenteren On Your Feet! - LatinMagazine

Ga naar de inhoud

Gloria & Emilio Estefan presenteren On Your Feet!


Met ‘On Your Feet!’ gaat voor Gloria & Emilio Estefan een grote droom in vervulling. Het tweetal blikt met hiermee terug op een succesvol leven in de spotlights. Vanaf het latin popgroepje dat als Miami Sound Machine met Spaanstalige liedjes in vooral Spaanstalig Amerika furore maakte tot het ongelooflijk grote internationale succes van de band met later Gloria Estefan als solozangeres.
In hun eigen, swingende musical On Your Feet! blikken de Estefans terug op een mooi muzikaal leven. Al verschillende decennia lang weerklinken hun latin popklanken vanaf concertpodia, vanuit speakers en tijdens talentshows waar hun liedjes door verschillende generaties vertolkt worden. On Your Feet! vertelt het verhaal van de Cubaans-Amerikaanse Estefans en hun alweer 40-jarige carrière. Het verhaal van twee, tot op de dag van vandaag nog steeds verliefde mensen die elkaar verschillende decennia geleden vonden via de muziek. Een doorgaans positief verhaal over triomf en trots en een historie die het realiseren van de American dream van twee mensen met een latin achtergrond waarheid maakte.

Maar er waren ook mindere momenten in de  carrière van de Estefans. Absoluut dieptepunt was het busongeluk dat in 1990 bijna een einde maakte aan de carrière van zangeres Gloria Estefan. Op 20 maart 1990 raakte ze zwaar gewond als gevolg van een ernstig busongeluk, vlakbij Scranton, Pennsylvania. Een tractor raakte de tourbus waar Gloria in zat en waardoor ze haar rug brak en ernstige schade opliep aan haar ruggengraat. Ondanks slechte voorspellingen van de artsen besloot Gloria het gevecht voor genezing aan te gaan. Ze moest en zou weer op het podium staan en haar ontelbare fans weer vervoeren met haar muziek. En dat lukte: na vele maanden van revalidatie stond Gloria Estefan, een jaar later, als herboren weer op het podium.

Datzelfde ongeval komt nu terug als begin van de Broadway musical On Your Feet! die op Broadway al een groot succes is. De officiële première was op 29 oktober 2017 in het Beatrix Theater in Utrecht. De presentatie van On Your Feet! in Nederland is alweer een nieuwe uitdaging voor Gloria & Emilio. Ze waren ook serieus betrokken bij de Nederlandse castings. On Your Feet! vertelt het bijzondere verhaal over de carrière van 'The Queen of Latin Pop' Gloria Estefan en haar man Emilio.

De succesvolle Broadway-musical die bruist van energie en latin spirit, komt na Amerika als eerste naar Nederland. Met al hun bekende hits zoals 'Conga', 'Rhythm is Gonna Get You', 'Get On Your Feet' en '1-2-3'. Vajèn van den Bosch speelt in de musical een levensechte Gloria en Jim Bakkum en Tommie Christiaan wisselen elkaar af als haar steun en toeverlaat Emilio. Boek nu voor de beste plaatsen en 'the rhythm is gonna get you'! www.onyourfeet.nl
Momenteel draait de musical nog op volle toeren en is een groot succes! De voorstellingen voor een tweede keer verlengd, nu tot jen met juni 2018. Bestel snel kaarten, klik hier!
Deel dit event met je vrienden!
Terug naar de inhoud